Hvalpehold - For hvalpe i alderen 8 uger til 8 måneder. 

Der starter nye hvalpehold forår og efterår. 


På hvalpeholdet bliver du som hundefører introduceret for de mest grundlæggende øvelser og træningsprincipper, der skal være med til at danne rammen for et godt samarbejde imellem dig og din hund. 


Inden trænings start vil du blive inviteret til en intro-aften uden hund, hvor du møder din træner/trænere og får information om træningsforløb, afbud m.m. Desuden får du information om klubben – formidling af info til hundeførere fra klubben m.m. Og du har selvfølgelig mulighed for at stille spørgsmål. 

Et hvalpeforløb hos DcH Lindholm, vil have fokus på socialisering, miljøtræning og belønning af positiv adfærd. Det vil afspejle sig i at du og din hund får indsigt i nogle af følgende øvelser, som f.eks. indkald, at hunden med glæde kommer når du kalder. At du og din hund kan følges pænt af, når hunden er i snor. At sidde og ligge på din kommando er noget som hunden vil få lært og at hunden sammen med dig kan omgås fremmede mennesker og hunde.

Du og din hund vil under hele forløbet være under kyndig vejledning af vores trænere, som vil være med til at give dig og din nye hvalp den bedste start på livet sammen.

Efter hvalpeholdet vil i modtage et bevis for bestået hvalpetræning 

 

Unghundehold - ca. fra 6 mdr. -  max 1,5 år 

Holdet er den naturlige forsætter efter hvalpeholdet. På holdet arbejdes der videre med basislydigheden, samt de redskaber som du og din hund har fået på hvalpeholdet. 


Træningen på unghundeholdet vil også indeholde flere delmomenter fra DcH´s eget lydighedsprogram, såsom rundering og hente bringe øvelser. Ligeledes vil du også blive informeret om de andre træningshold, vi som klub kan tilbyde fremadrettet. 

Forudsætninger: Gennemført hvalpehold e.l.

 

Lydighedshold (er de gamle c-hold og hyggehold)

Holdet er for dig som der gerne vil have et bedre samarbejde med din hund, samtidig med at du får flere værktøjer til at forsætte lydighedstræningen. På holdet udfordres hundens næse og drift. Der arbejdes videre med øvelser som lineføring, fri ved fod, stå, sid, dæk, apport, spring. Lydigheds holdene bliver også introduceret for feltsøg, rundering og meget andet.


Alle DcH Lindholms Lydighedshold tager udgangspunkt i DcH pogrammet. Dog vil den enkelte træner have mulighed for at planlægge træningen efter holdets ønsker 

Disse hold vil blive fordelt på flere niveauer, så det passer med hund og førers erfaringer.

Forudsætninger: Gennemført hvalpe og unghundehold e.l.

Forventninger: Der trænes derhjemme imellem træningsgangene 

 

B-lydighedshold fra 12 mdr. (det gamle b-unghundehold)

Holdet er sammensat af hundefører som enten er rykket op i B-klassen efter konkurrence resultater eller som har en hund som er født B-hund, grundet resultater med tidligere hund. Der trænes lydighed med udgangspunkt i C og B programmet. Holdet vil foruden de frie øvelser som rundering, feltsøg, fremadsendelse også have fokus på spor. 

Forudsætninger: Oprykning til B-klassen ved konkurrence resultater eller at hunden er født B-hund  

Forventninger: Der trænes derhjemme imellem træningsgangene 


Mixhold 

Dette hold er for dig som gerne vil træne målrettet med din hund, uanset niveau og program. Det vil sige at det er underordnet, om du vil træne konkurrence lydighed eller træne for at styrke samarbejdet med din hund. Holdet er for nye og gamle hundefører som ønsker at skabe en målrettet udvikling i samarbejdet med sin hund. På holdet må der forventes at der kan forekomme flere træningsgange udenfor klubbens arealer 

Forudsætninger: Gennemført hvalpehold 

Forventninger: At man har lyst til at træne målrettet og at man som hundefører vil træne derhjemme i mellem træningsgangene.  

 

Konkurrence hold - C/B og B/A (de gamle C og B-konkurrence hold)

For dig der vil træne målrettet med DcH lydighed og vil træne hunden til at deltage i konkurrence. På holdene vil der være større krav til hund og fører, og der kan forventes at der trænes andre steder end på klubbens arealer.

Forudsætninger: Grundlæggende kendskab til øvelserne gennem DcH's lydigheds hold.

Forventninger: At man har lyst til og er indstillet på at deltage i konkurrencer på sigt og at man træner derhjemme

 

Rally lydighedfra 12 mdr. 

Rally er et sjovt alternativ til den almindelig lydighedstræning. Det er for dig der gerne vil arbejde med kontakt, samarbejde, og præcision i små lydighedsøvelser. I Rally vil man blive præsenteret for en række skilte, der beskriver øvelsen der skal udføres, disse er så sammensat til et forløb på en bane, som hund og hundefører skal samarbejde om at gennemføre. 

I rally er det også muligt at deltage i konkurrencer.

Forudsætninger: Gennemført hvalpe og unghundehold e.l.

 

AgilitySmå hunderacer fra 12 mdr. og mellem/store hunderacer fra 1,5 år

Agility er for dig, der vil have masser af fart og action i samarbejdet med din hund. En agilitybane består af forskellige spring og forhindringer f.eks. slalom, vippe og tunnel, der skal forceres så hurtigt og fejlfrit som muligt. Agility er en hundesport som kan være fysisk belastende for hunden, derfor er der nogle krav som skal efterleves inden man kan melde sin hund til agility træning. 


For at skåne hunden mest muligt, og undgå belastningsskader, skal hunden være fysisk færdigudviklet inden man begynder til agility. Der er derfor en minimums-alder for hunden: Se vores guideline øverst, derudover er det vigtigt at hunden er i god fysisk form. Foruden hundes fysiske tilstand og alder skal der være et godt samarbejde i mellem hund og hundefører, da der trænes uden snor

I Agility er det også muligt at deltage i konkurrencer.

Forudsætninger: Gennemført hvalpe og unghundehold e.l.Familiehundeholdfra 12 mdr. 

Holdet er for dig der gerne vil være aktiv med din hund, på en sjov, interessant, og lærerig måde. På dette hold trænes der forskellige typer af hundesport, det vil sige at der ikke så meget vægt på DcH lydighed, men mere på kontakt, hygge, og samarbejde mellem hund og fører. Der vil være mulighed for at lave forskellige aktiviteter, øvelser og tricks, og du kan selv være med til at have indflydelse på træningen.

Forudsætninger: Gennemført hvalpe-og unghundehold e.l.

Nyheder

Sponsorer